Mijn favorieten

‘Een makelaar waar je op kan bouwen’ Hester en Jan de Vries verkopen èn kopen een huis in Groningen.

“We hebben veel ervaring met makelaars. Daardoor kunnen we zeggen dat Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland (MSEO) een heel fijne makelaar is, eentje die echt alles voor je doet, en waar je op kan bouwen.”
 Hester en Jan de Vries zijn erg tevreden over makelaar Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland. Linker regelde zowel de verkoop van hun huis aan de Anna Blamanstraat, als de aankoop van hun nieuwe appartement. Ze gaan nu verhuizen naar de wijk Klein Martijn in Groningen. Randje stad, met uitzicht over de weilanden richting Haren.


Jan en Hester de Vries

Jan en Hester de Vries


Meer afhankelijk van makelaar

“We zijn bijna zeventig jaar en zijn in ons leven meerdere keren verhuisd. Daardoor hebben we veel ervaring met makelaars en zijn kritisch geworden. Dit keer hadden we echter geen haast. Je moet als je ouder wordt wel vooruit denken, vinden we. Daarom keken we wat om ons heen naar een geschikt appartement. Gelijkvloers. Dat hebben we eerst geruime tijd zelf gedaan zonder makelaar. Daardoor zagen we meteen dat er veel veranderd is rond de verkoop van huizen. Je moet er op dit moment heel snel bij zijn.

Vroeger, toen er nog geen internet was, gingen huizen eerst 14 dagen in de stille verkoop. Via een zoekopdracht bij de makelaar had je toen de eerste keus. Tegenwoordig niet meer. Er is één middag om te bezichtigen en dan wordt het huis vaak meteen verkocht, vaak boven de vraagprijs. Er komen heel veel mensen tegelijk op zo’n bezichtiging. En dan is het wat de gek er voor geeft. Soms wel zestig mensen tegelijk. Dat maakt de aankoop van een huis veel moeilijker. Als leek kun je dat niet zelf doen. Je moet namelijk heel goed weten wat een huis waard is, zodat je het juiste bod doet en niet de kans loopt veel te veel te betalen.”

Door alle bezichtigingen zag het echtpaar De Vries goed hoe andere makelaars tegenwoordig werken. Dat sprak ze niet aan. “Het leek ze allemaal niet zo te interesseren. Een huis ‘verkoopt toch wel,’ in deze goede markt. Nou, dat is bij Edwin Linker wel anders.”

 

"Hij doet alles voor je. Zelfs toen hij op vakantie was, deed hij toch nog de onderhandelingen over de prijs van onze woning. Fantastisch toch?”


Met Edwin Linker geen verrassingen

Jan en Hester ontdekten Makelaardij Stad en Ommeland via een neef die goede ervaringen met MSEO had. Jan: “Deze neef raadde ons aan om Edwin Linker in te schakelen. Dat bleek een goede keuze. Edwin verzorgde alles voor een goede verkoop van ons huis. Er werd een professionele fotoserie gemaakt, alle ruimtes werden ingemeten en gegadigden konden de bouwtekeningen inzien. Zo komt de koper niet voor verrassingen te staan als ruimtes toch kleiner blijken dan ze dachten, zoals wij dat wel eens hebben meegemaakt.”
 

"Linker komt zijn afspraken altijd na, helpt je, koppelt zaken direct terug en is flexibel."


“Toen een paar kijkers van ons oude huis, i.v.m. hun vakantie eerder wilden kijken, vóór de officiële bezichtigingen, was Edwin er meteen om ze te helpen. Zo konden ze toch een kijkje nemen.”


Helemaal tevreden

Ook bij de prijsonderhandeling bleek Edwins ervaring en netwerk goed van pas te komen. “Ons nieuwe appartement was van binnen nogal gedateerd en moest daardoor worden gerenoveerd. Dit heeft Edwin prima uit onderhandeld met de verkopende makelaar, zodat we op een goede prijs uitkwamen. Dankzij Edwin hebben we ons oude huis vlot verkocht en ons nieuwe huis voor gunstigste prijs gekocht. We zijn helemaal tevreden, en gaan de komende jaren heerlijk van ons nieuwe huis en het mooie uitzicht genieten”

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring