‘Een makelaar waar je op kan bouwen’ Hester en Jan de Vries verkopen èn kopen een huis in Groningen.

“We hebben veel ervaring met makelaars. Daardoor kunnen we zeggen dat Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland (MSEO) een heel fijne makelaar is, eentje die echt alles voor je doet, en waar je op kan bouwen.”


Hester en Jan de Vries zijn erg tevreden over makelaar Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland. Linker regelde zowel de verkoop van hun huis aan de Anna Blamanstraat, als de aankoop van hun nieuwe appartement. Ze gaan nu verhuizen naar de wijk Klein Martijn in Groningen. Randje stad, met uitzicht over de weilanden richting Haren.

Jan en Hester de Vries

Jan en Hester de Vries

Meer afhankelijk van makelaar

“We zijn bijna zeventig jaar en zijn in ons leven meerdere keren verhuisd. Daardoor hebben we veel ervaring met makelaars en zijn kritisch geworden. Dit keer hadden we echter geen haast. Je moet als je ouder wordt wel vooruit denken, vinden we. Daarom keken we wat om ons heen naar een geschikt appartement. Gelijkvloers. Dat hebben we eerst geruime tijd zelf gedaan zonder makelaar. Daardoor zagen we meteen dat er veel veranderd is rond de verkoop van huizen. Je moet er op dit moment heel snel bij zijn.

Vroeger, toen er nog geen internet was, gingen huizen eerst 14 dagen in de stille verkoop. Via een zoekopdracht bij de makelaar had je toen de eerste keus. Tegenwoordig niet meer. Er is één middag om te bezichtigen en dan wordt het huis vaak meteen verkocht, vaak boven de vraagprijs. Er komen heel veel mensen tegelijk op zo’n bezichtiging. En dan is het wat de gek er voor geeft. Soms wel zestig mensen tegelijk. Dat maakt de aankoop van een huis veel moeilijker. Als leek kun je dat niet zelf doen. Je moet namelijk heel goed weten wat een huis waard is, zodat je het juiste bod doet en niet de kans loopt veel te veel te betalen.”

Door alle bezichtigingen zag het echtpaar De Vries goed hoe andere makelaars tegenwoordig werken. Dat sprak ze niet aan. “Het leek ze allemaal niet zo te interesseren. Een huis ‘verkoopt toch wel,’ in deze goede markt. Nou, dat is bij Edwin Linker wel anders.”

"Hij doet alles voor je. Zelfs toen hij op vakantie was, deed hij toch nog de onderhandelingen over de prijs van onze woning. Fantastisch toch?”

Met Edwin Linker geen verrassingen

Jan en Hester ontdekten Makelaardij Stad en Ommeland via een neef die goede ervaringen met MSEO had. Jan: “Deze neef raadde ons aan om Edwin Linker in te schakelen. Dat bleek een goede keuze. Edwin verzorgde alles voor een goede verkoop van ons huis. Er werd een professionele fotoserie gemaakt, alle ruimtes werden ingemeten en gegadigden konden de bouwtekeningen inzien. Zo komt de koper niet voor verrassingen te staan als ruimtes toch kleiner blijken dan ze dachten, zoals wij dat wel eens hebben meegemaakt.”

"Linker komt zijn afspraken altijd na, helpt je, koppelt zaken direct terug en is flexibel."

“Toen een paar kijkers van ons oude huis, i.v.m. hun vakantie eerder wilden kijken, vóór de officiële bezichtigingen, was Edwin er meteen om ze te helpen. Zo konden ze toch een kijkje nemen.”

Helemaal tevreden

Ook bij de prijsonderhandeling bleek Edwins ervaring en netwerk goed van pas te komen. “Ons nieuwe appartement was van binnen nogal gedateerd en moest daardoor worden gerenoveerd. Dit heeft Edwin prima uit onderhandeld met de verkopende makelaar, zodat we op een goede prijs uitkwamen. Dankzij Edwin hebben we ons oude huis vlot verkocht en ons nieuwe huis voor gunstigste prijs gekocht. We zijn helemaal tevreden, en gaan de komende jaren heerlijk van ons nieuwe huis en het mooie uitzicht genieten”Oudere berichten

 • Makelaardij Stad en Ommeland hoofdsponsor Buitenspel

  In maart verschijnt ‘Buitenspel’, een gezellig kaartspel. Makelaardij Stad en Ommeland besloot hoofdsponsor te worden. “Om onze betrokkenheid te tonen bij de amateursport, om bij te dragen aan goede doelen, en om onze naamsbekendheid te vergroten”, zegt makelaar Edwin Linker.

  Lees bericht
 • Ook een makelaar wil wel eens verhuizen

  Vorige week is Makelaardij Stad en Ommeland verhuisd. Van de Oude Boteringestraat in hartje stad, naar Skagerrak 2, net buiten de ring.

  Lees bericht
 • Je huis verkopen… terwijl alles anders wordt

  In een leegstaand huis aan de Waterloolaan in Groningen ontmoeten we Makelaar en Taxateur Edwin Linker. Tussen de bezichtigingen door. De woning staat leeg en iedereen kan zien dat er het nodige moet gebeuren voordat je hier comfortabel kunt wonen. Als we naar buiten kijken zien we dat de werkzaamheden aan de ringweg in alle hevigheid zijn begonnen. Je huis verkopen… terwijl alles anders wordt. Hoe dan?

  Lees bericht
 • Groningen of Drenthe?

  De zuidkant van de stad Groningen ligt tegen Drenthe aan.  Vlak na de wijk Hoornsemeer rij je Drenthe al in. Achter de wijk Ter Borch is de Terborchlaan de grens tussen Groningen en Drenthe. Woon je aan de andere kant van die grens, in Eelderwolde, dan ben je een Drent en voel je je Stadjer.

  Lees bericht
 • Rob Mathijssen: “Waarom we kozen voor het persoonlijke van een kleinere makelaardij.”

  Eigenlijk hadden ze een rondje willen maken langs drie makelaars en daaruit de beste kiezen, maar het liep anders. Toen ze eenmaal kennis hadden gemaakt met makelaar Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland, was er meteen een klik. Waarom zou je dan nog verder kijken?

  Lees bericht
 • De ideale presentatie van uw woning op Funda

  De crisis in de huizenmarkt is voorbij. Gelukkig. Wilt u uw huis verkopen, dan hoeft u zich in de meeste gevallen geen zorgen meer te maken of u het wel kwijtraakt. Maar waarom zou u dan nog een makelaar inschakelen? Omdat u de beste prijs wilt.

  Lees bericht
 • Soms zien we dat onze klanten hun huis snel verkopen. Hoe kan dat?

  Het is natuurlijk fijn voor de verkoper van een huis, maar minder prettig voor de koper van een huis. Want hoe snel moet je zijn om het huis van je dromen te kopen? Heel snel, bleek de afgelopen week maar weer eens bij een aantal woningen in Groningen.

   

  Lees bericht
 • ‘Makelaar Edwin Linker denkt met je mee’ Renate en Chienus verkochten hun huis in Sauwerd.

  “Edwin Linker is heel eerlijk en praat met je op gelijke voet,” vertellen Renate en Chienus Metus. De IG-verzorgende en de beleidsmedewerker van de Rijksuniversiteit Groningen zitten aan de eettafel van hun tijdelijke huis. Ze zijn er tevreden over hoe Makelaardij Stad en Ommeland hen hielp bij het verkopen van hun huis in Sauwerd.

  Lees bericht
 • Krappe huizenmarkt in Groningen: een aankoopmakelaar is nu wel zo slim

  De huizenmarkt is krap. Heel krap. Ik houd het dagelijks bij. In de stad staan momenteel slechts 776 huizen te koop. Een hoogtepunt voor verkopers, maar een dieptepunt als je een huis wilt kopen. Als je aan het eind van de dag belt, is dat leuke huis al net voor je neus verkocht. Voorkom teleurstellingen! Wij van Makelaardij Stad en Ommeland staan voor u klaar bij het vinden van uw droomhuis.

  Lees bericht
 • Makelaardij Stad & Ommeland scoort op Wonen & Co

  Makelaar Edwin Linker had zichtbaar plezier. Hij en zijn Makelaardij Stad & Ommeland stonden afgelopen week ook op de woonbeurs Wonen & Co in MartiniPlaza. Edwin: “Het is ontzettend druk op de beurs en onze stand trok heel veel geïnteresseerden.”

  Lees bericht
 • Makelaar op Wonen & Co in MartiniPlaza

  Hebt u al tickets voor Wonen & Co? Neem dan een kijkje bij Makelaardij Stad en Ommeland. Voor het eerst staat er namelijk ook een makelaar voor u klaar op deze woonbeurs voor het Noorden.

  Lees bericht
 • Je eerste woning. Starters op de woningmarkt.

  Het is eigenlijk één van de mooiste dingen aan mijn werk: het begeleiden van starters op de woningmarkt. Het kopen van je eerste huis hoort een hoogtepunt in je leven te zijn maar spannend is het wel. Als makelaar neem ik  die zorgen van klanten graag weg. Het geeft ze een goed gevoel dat ze kunnen vertrouwen op onze kennis en ervaring. En dan die blije gezichten als ze de sleutel krijgen. Je eerste helemaal eigen huis!

  Lees bericht