‘Makelaar Edwin Linker denkt met je mee’ Renate en Chienus verkochten hun huis in Sauwerd.

“Edwin Linker is heel eerlijk en praat met je op gelijke voet,” vertellen Renate en Chienus Metus. De IG-verzorgende en de beleidsmedewerker van de Rijksuniversiteit Groningen zitten aan de eettafel van hun tijdelijke huis. Ze zijn er tevreden over hoe Makelaardij Stad en Ommeland hen hielp bij het verkopen van hun huis in Sauwerd.


Op stapel staat een nieuw en spannend project: de bouw van hun eigen nieuwbouwwoning in Winsum. Op de plek waar ooit de boerderij Huize Tilburg stond, zal nu hun ideale huis worden gebouwd. De oude vervallen boerderij is inmiddels afgebroken en op de tafel voor Renate en Chienus, ligt een bouwtekening van huis met donkere baksteen muren en een dak met opvallende rode dakpannen.

Renate en Chienus Metus

Renate en Chienus Metus

Makelaar Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland (MSEO) hielp hen om hun vorige woning te verkopen. Renate: “Een mooi huis, maar voor liefhebbers. Het heeft wat eigenaardigheden, zoals hoogteverschillen in huis. Toen we besloten hadden dat we het wilden verkopen, hebben we eerst contact gehad met een andere makelaar. Tijdens dat kennismakingsgesprek kwamen we er al snel achter dat we met hem geen zaken gingen doen. Hij had geen goed gevoel bij het huis en wij niet met hem.”

Hij is niet van het type ‘ik ben de makelaar en je moet naar mij luisteren.'

Renate en Chienus zochten hun heil bij makelaar Edwin Linker, waar ze wel meteen een klik mee hadden: “Hij is niet van het type ‘ik ben de makelaar en je moet naar mij luisteren.’ Nee, hij dacht op gelijk niveau met ons mee, maar we merkten wel aan alles dat hij er verstand van heeft, en dat respecteer je dan natuurlijk. Op één punt zijn we niet met hem meegegaan. We hadden bij ons in het dorp Sauwerd gezien dat er een huis een jaar lang te koop stond. Daar zou ik slapeloze nachten van hebben, dat wilden we echt voorkomen. Daardoor zijn we met de vraagprijs wat lager gaan zitten dan Edwin voorstelde. Achteraf had hij waarschijnlijk wel gelijk, want ons huis was in no time verkocht, maar we waren in ieder geval erg opgelucht dat het zo snel ging. We hebben nu geen zorgen over de verkoop want we hebben alle energie nodig voor de bouw van ons nieuwe huis. Ondertussen zitten we hier in een tijdelijke woning.”

Een opvallend huis in Sauwerd, langs de weg tussen Groningen en Winsum. Renate en Chienus hebben er twaalf jaar met plezier gewoond. Maar dan opeens wil je weg, zo snel mogelijk… Hoe verkoop je het dan?

Renate: “Makelaardij Stad en Ommeland heeft dat prima voor ons geregeld. Ze hebben bijvoorbeeld een prachtige brochure gemaakt over ons huis. De foto’s daarin zijn top. De fotograaf is er denk ik wel een dag mee bezig geweest, maar dat zie je terug in het resultaat. Dat steekt er echt bovenuit en dat zal indruk maken op geïnteresseerden. Ook op Funda zag het er prachtig uit, met ook nog een 3d-filmpje waarin je zo door het huis loopt, van de ene kamer naar de andere. Vervolgens verzorgde Edwin Linker de bezichtigingen voor de kijkers. Hij is heel flexibel in de tijden. Kunnen de eventuele kopers alleen ’s avonds of in het weekend? Geen probleem!”

Chienus: “Toen een koper zeer geïnteresseerd leek, adviseerde Edwin ons wanneer we akkoord moesten gaan. ‘Als je het nu niet doet ben je ze kwijt.’ Nu is de koop gesloten, snel en voor een goede prijs. Wij zijn er erg blij mee.”

De oplevering van het nieuwe huis staat gepland voor december. “Reken op iets uitloop en we houden onze nieuwjaarsborrel in ons nieuwe huis. Feestje!”Oudere berichten

 • Makelaardij Stad en Ommeland hoofdsponsor Buitenspel

  In maart verschijnt ‘Buitenspel’, een gezellig kaartspel. Makelaardij Stad en Ommeland besloot hoofdsponsor te worden. “Om onze betrokkenheid te tonen bij de amateursport, om bij te dragen aan goede doelen, en om onze naamsbekendheid te vergroten”, zegt makelaar Edwin Linker.

  Lees bericht
 • Ook een makelaar wil wel eens verhuizen

  Vorige week is Makelaardij Stad en Ommeland verhuisd. Van de Oude Boteringestraat in hartje stad, naar Skagerrak 2, net buiten de ring.

  Lees bericht
 • Je huis verkopen… terwijl alles anders wordt

  In een leegstaand huis aan de Waterloolaan in Groningen ontmoeten we Makelaar en Taxateur Edwin Linker. Tussen de bezichtigingen door. De woning staat leeg en iedereen kan zien dat er het nodige moet gebeuren voordat je hier comfortabel kunt wonen. Als we naar buiten kijken zien we dat de werkzaamheden aan de ringweg in alle hevigheid zijn begonnen. Je huis verkopen… terwijl alles anders wordt. Hoe dan?

  Lees bericht
 • ‘Een makelaar waar je op kan bouwen’ Hester en Jan de Vries verkopen èn kopen een huis in Groningen.

  “We hebben veel ervaring met makelaars. Daardoor kunnen we zeggen dat Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland (MSEO) een heel fijne makelaar is, eentje die echt alles voor je doet, en waar je op kan bouwen.”

  Lees bericht
 • Groningen of Drenthe?

  De zuidkant van de stad Groningen ligt tegen Drenthe aan.  Vlak na de wijk Hoornsemeer rij je Drenthe al in. Achter de wijk Ter Borch is de Terborchlaan de grens tussen Groningen en Drenthe. Woon je aan de andere kant van die grens, in Eelderwolde, dan ben je een Drent en voel je je Stadjer.

  Lees bericht
 • Rob Mathijssen: “Waarom we kozen voor het persoonlijke van een kleinere makelaardij.”

  Eigenlijk hadden ze een rondje willen maken langs drie makelaars en daaruit de beste kiezen, maar het liep anders. Toen ze eenmaal kennis hadden gemaakt met makelaar Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland, was er meteen een klik. Waarom zou je dan nog verder kijken?

  Lees bericht
 • De ideale presentatie van uw woning op Funda

  De crisis in de huizenmarkt is voorbij. Gelukkig. Wilt u uw huis verkopen, dan hoeft u zich in de meeste gevallen geen zorgen meer te maken of u het wel kwijtraakt. Maar waarom zou u dan nog een makelaar inschakelen? Omdat u de beste prijs wilt.

  Lees bericht
 • Soms zien we dat onze klanten hun huis snel verkopen. Hoe kan dat?

  Het is natuurlijk fijn voor de verkoper van een huis, maar minder prettig voor de koper van een huis. Want hoe snel moet je zijn om het huis van je dromen te kopen? Heel snel, bleek de afgelopen week maar weer eens bij een aantal woningen in Groningen.

   

  Lees bericht
 • Krappe huizenmarkt in Groningen: een aankoopmakelaar is nu wel zo slim

  De huizenmarkt is krap. Heel krap. Ik houd het dagelijks bij. In de stad staan momenteel slechts 776 huizen te koop. Een hoogtepunt voor verkopers, maar een dieptepunt als je een huis wilt kopen. Als je aan het eind van de dag belt, is dat leuke huis al net voor je neus verkocht. Voorkom teleurstellingen! Wij van Makelaardij Stad en Ommeland staan voor u klaar bij het vinden van uw droomhuis.

  Lees bericht
 • Makelaardij Stad & Ommeland scoort op Wonen & Co

  Makelaar Edwin Linker had zichtbaar plezier. Hij en zijn Makelaardij Stad & Ommeland stonden afgelopen week ook op de woonbeurs Wonen & Co in MartiniPlaza. Edwin: “Het is ontzettend druk op de beurs en onze stand trok heel veel geïnteresseerden.”

  Lees bericht
 • Makelaar op Wonen & Co in MartiniPlaza

  Hebt u al tickets voor Wonen & Co? Neem dan een kijkje bij Makelaardij Stad en Ommeland. Voor het eerst staat er namelijk ook een makelaar voor u klaar op deze woonbeurs voor het Noorden.

  Lees bericht
 • Je eerste woning. Starters op de woningmarkt.

  Het is eigenlijk één van de mooiste dingen aan mijn werk: het begeleiden van starters op de woningmarkt. Het kopen van je eerste huis hoort een hoogtepunt in je leven te zijn maar spannend is het wel. Als makelaar neem ik  die zorgen van klanten graag weg. Het geeft ze een goed gevoel dat ze kunnen vertrouwen op onze kennis en ervaring. En dan die blije gezichten als ze de sleutel krijgen. Je eerste helemaal eigen huis!

  Lees bericht

Ook snel en goed je huis verkopen?

Neem contact op!