Rob Mathijssen: “Waarom we kozen voor het persoonlijke van een kleinere makelaardij.”

Eigenlijk hadden ze een rondje willen maken langs drie makelaars en daaruit de beste kiezen, maar het liep anders. Toen ze eenmaal kennis hadden gemaakt met makelaar Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland, was er meteen een klik. Waarom zou je dan nog verder kijken?


De kinderen van Rob en Lucy Mathijssen zijn het huis uit. De bovenste verdieping van hun inmiddels veel te grote huis in Groningen stond leeg. Toch hadden de twee geen plannen om te verhuizen. Tot ze toevallig dat ene huis in Roden zagen. Precies hun droomhuis, en het was nog te koop ook!

"Er was meteen een klik. Edwin is het type van no nonsens en daar houden wij van"

Zo kwamen de twee echtgenoten bij Makelaardij Stad en Ommeland. Rob: “Er was meteen een klik. Edwin is het type van no nonsens. Recht voor zijn raap. En daar houden wij van, want zo zijn we zelf ook. Wat ook heel prettig is, is dat Edwin werkt met een vast tarief, je weet meteen wat je betaalt. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan, en dachten allebei ‘waarom zouden we nog naar die andere makelaars gaan? Dus kozen we voor Edwin.”

Voor makelaar Edwin Linker was het een bijzondere aankoopopdracht. Edwin: “Meestal zoeken mensen gewoon een nieuw huis. Dat was het echtpaar Mathijssen niet zo. Ze hadden eigenlijk geen plannen om te verhuizen maar waren toevallig verliefd geworden op dit huis. Ging dat niet door, dan gingen ze ook niet verhuizen.”

Daarom koos het echtpaar er voor zowel aankoop als verkoop door Linker te laten doen.

"Kijk, dat zijn de dingen die je verwacht van een betrokken makelaar, dat persoonlijke"

Rob: “De aankoop van het huis in Roden en de verkoop van ons huidige huis waren aan elkaar verbonden. Edwin had het overzicht over onze situatie. Hij was heel betrokken en kende ons hele verhaal. Dat bleek bijvoorbeeld uit het volgende. We hadden afgesproken dat we niets in het huis in Roden zouden overnemen bij de aankoop, geen gordijnen en dat soort dingen. Toch kwam Edwin, nadat hij het huis ook eens goed bekeken had, met de opmerking: maar er hangt wel een heel mooi zonnescherm! Dat had hij goed gezien, en wij nog niet. Dus hebben we dat zonnescherm er wel bij genomen. Kijk, dat zijn de dingen die je verwacht van een betrokken makelaar, dat persoonlijke.”

Edwin Linker: “Rob en Lucy waren prettige klanten. Net als ik kritisch en recht door zee. Meneer is van beroep controller geweest, en is zeer geordend en weet wat hij wil, dat merk je in alles. We voelden elkaar goed aan.”

Makelaardij Stad en Ommeland zorgde bij de verkoop van het huis aan de Anna Blamanstraat in de Groningse wijk De Held dat alles perfect op Funda kwam. Een optimale presentatie van het huis trekt meer kopers en zorgt er voor dat u een betere prijs voor uw huis krijgt.

Rob: “Dat heeft Makelaardij Stad en Ommeland erg goed gedaan. Mooie fotoreportage, mooie presentatie, goed verhaal. De kopers meldden zich al snel, en Edwin heeft de onderhandelingen voor beide huizen gedaan zoals we het graag zagen. Zo kwamen we tot een prima prijs. Ik heb mijn hele leven al de ervaring dat je bij kleinere bedrijven moet zijn, waar de eigenaar zelf de zaken doet. Daarom kozen we ook voor Makelaardij Stad en Ommeland. Bij een groot makelaarskantoor ben je al snel een nummer. Mensen zoals Edwin – met een eigen zaak – lopen net dat stapje harder, het bedrijf is hun kindje, ze hebben echt belang bij jou als klant, en dat merk je in alles.”

Binnenkort woont het echtpaar Mathijssen dus in Roden. Een nieuwe ervaring. Vanuit hun ruime woonkamer en keuken zien ze hun prachtige tuin, vol bloemen in paars- en blauwtinten. “Het hele huis is op de tuin georiënteerd, je woont helemaal vrij, en eigenlijk is alles op de benedenverdieping. Dat vinden wij ideaal. Ook de opvallende bouwstijl sprak ons aan en het hele huis is zonnig en licht.”

En wordt het té zonnig? Dan gaat gewoon het grote zonnescherm naar beneden. Met dank aan Edwin.Oudere berichten

 • Makelaardij Stad en Ommeland hoofdsponsor Buitenspel

  In maart verschijnt ‘Buitenspel’, een gezellig kaartspel. Makelaardij Stad en Ommeland besloot hoofdsponsor te worden. “Om onze betrokkenheid te tonen bij de amateursport, om bij te dragen aan goede doelen, en om onze naamsbekendheid te vergroten”, zegt makelaar Edwin Linker.

  Lees bericht
 • Ook een makelaar wil wel eens verhuizen

  Vorige week is Makelaardij Stad en Ommeland verhuisd. Van de Oude Boteringestraat in hartje stad, naar Skagerrak 2, net buiten de ring.

  Lees bericht
 • Je huis verkopen… terwijl alles anders wordt

  In een leegstaand huis aan de Waterloolaan in Groningen ontmoeten we Makelaar en Taxateur Edwin Linker. Tussen de bezichtigingen door. De woning staat leeg en iedereen kan zien dat er het nodige moet gebeuren voordat je hier comfortabel kunt wonen. Als we naar buiten kijken zien we dat de werkzaamheden aan de ringweg in alle hevigheid zijn begonnen. Je huis verkopen… terwijl alles anders wordt. Hoe dan?

  Lees bericht
 • ‘Een makelaar waar je op kan bouwen’ Hester en Jan de Vries verkopen èn kopen een huis in Groningen.

  “We hebben veel ervaring met makelaars. Daardoor kunnen we zeggen dat Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland (MSEO) een heel fijne makelaar is, eentje die echt alles voor je doet, en waar je op kan bouwen.”

  Lees bericht
 • Groningen of Drenthe?

  De zuidkant van de stad Groningen ligt tegen Drenthe aan.  Vlak na de wijk Hoornsemeer rij je Drenthe al in. Achter de wijk Ter Borch is de Terborchlaan de grens tussen Groningen en Drenthe. Woon je aan de andere kant van die grens, in Eelderwolde, dan ben je een Drent en voel je je Stadjer.

  Lees bericht
 • De ideale presentatie van uw woning op Funda

  De crisis in de huizenmarkt is voorbij. Gelukkig. Wilt u uw huis verkopen, dan hoeft u zich in de meeste gevallen geen zorgen meer te maken of u het wel kwijtraakt. Maar waarom zou u dan nog een makelaar inschakelen? Omdat u de beste prijs wilt.

  Lees bericht
 • Soms zien we dat onze klanten hun huis snel verkopen. Hoe kan dat?

  Het is natuurlijk fijn voor de verkoper van een huis, maar minder prettig voor de koper van een huis. Want hoe snel moet je zijn om het huis van je dromen te kopen? Heel snel, bleek de afgelopen week maar weer eens bij een aantal woningen in Groningen.

   

  Lees bericht
 • ‘Makelaar Edwin Linker denkt met je mee’ Renate en Chienus verkochten hun huis in Sauwerd.

  “Edwin Linker is heel eerlijk en praat met je op gelijke voet,” vertellen Renate en Chienus Metus. De IG-verzorgende en de beleidsmedewerker van de Rijksuniversiteit Groningen zitten aan de eettafel van hun tijdelijke huis. Ze zijn er tevreden over hoe Makelaardij Stad en Ommeland hen hielp bij het verkopen van hun huis in Sauwerd.

  Lees bericht
 • Krappe huizenmarkt in Groningen: een aankoopmakelaar is nu wel zo slim

  De huizenmarkt is krap. Heel krap. Ik houd het dagelijks bij. In de stad staan momenteel slechts 776 huizen te koop. Een hoogtepunt voor verkopers, maar een dieptepunt als je een huis wilt kopen. Als je aan het eind van de dag belt, is dat leuke huis al net voor je neus verkocht. Voorkom teleurstellingen! Wij van Makelaardij Stad en Ommeland staan voor u klaar bij het vinden van uw droomhuis.

  Lees bericht
 • Makelaardij Stad & Ommeland scoort op Wonen & Co

  Makelaar Edwin Linker had zichtbaar plezier. Hij en zijn Makelaardij Stad & Ommeland stonden afgelopen week ook op de woonbeurs Wonen & Co in MartiniPlaza. Edwin: “Het is ontzettend druk op de beurs en onze stand trok heel veel geïnteresseerden.”

  Lees bericht
 • Makelaar op Wonen & Co in MartiniPlaza

  Hebt u al tickets voor Wonen & Co? Neem dan een kijkje bij Makelaardij Stad en Ommeland. Voor het eerst staat er namelijk ook een makelaar voor u klaar op deze woonbeurs voor het Noorden.

  Lees bericht
 • Je eerste woning. Starters op de woningmarkt.

  Het is eigenlijk één van de mooiste dingen aan mijn werk: het begeleiden van starters op de woningmarkt. Het kopen van je eerste huis hoort een hoogtepunt in je leven te zijn maar spannend is het wel. Als makelaar neem ik  die zorgen van klanten graag weg. Het geeft ze een goed gevoel dat ze kunnen vertrouwen op onze kennis en ervaring. En dan die blije gezichten als ze de sleutel krijgen. Je eerste helemaal eigen huis!

  Lees bericht