Mijn favorieten

Rob Mathijssen: “Waarom we kozen voor het persoonlijke van een kleinere makelaardij.”

Eigenlijk hadden ze een rondje willen maken langs drie makelaars en daaruit de beste kiezen, maar het liep anders. Toen ze eenmaal kennis hadden gemaakt met makelaar Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland, was er meteen een klik. Waarom zou je dan nog verder kijken?

 


De kinderen van Rob en Lucy Mathijssen zijn het huis uit. De bovenste verdieping van hun inmiddels veel te grote huis in Groningen stond leeg. Toch hadden de twee geen plannen om te verhuizen. Tot ze toevallig dat ene huis in Roden zagen. Precies hun droomhuis, en het was nog te koop ook!

 

"Er was meteen een klik. Edwin is het type van no nonsens en daar houden wij van"

Zo kwamen de twee echtgenoten bij Makelaardij Stad en Ommeland. Rob: “Er was meteen een klik. Edwin is het type van no nonsens. Recht voor zijn raap. En daar houden wij van, want zo zijn we zelf ook. Wat ook heel prettig is, is dat Edwin werkt met een vast tarief, je weet meteen wat je betaalt. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan, en dachten allebei ‘waarom zouden we nog naar die andere makelaars gaan? Dus kozen we voor Edwin.”Voor makelaar Edwin Linker was het een bijzondere aankoopopdracht. Edwin: “Meestal zoeken mensen gewoon een nieuw huis. Dat was het echtpaar Mathijssen niet zo. Ze hadden eigenlijk geen plannen om te verhuizen maar waren toevallig verliefd geworden op dit huis. Ging dat niet door, dan gingen ze ook niet verhuizen.”
 

Daarom koos het echtpaar er voor zowel aankoop als verkoop door Linker te laten doen.

 

"Kijk, dat zijn de dingen die je verwacht van een betrokken makelaar, dat persoonlijke"

Rob: “De aankoop van het huis in Roden en de verkoop van ons huidige huis waren aan elkaar verbonden. Edwin had het overzicht over onze situatie. Hij was heel betrokken en kende ons hele verhaal. Dat bleek bijvoorbeeld uit het volgende. We hadden afgesproken dat we niets in het huis in Roden zouden overnemen bij de aankoop, geen gordijnen en dat soort dingen. Toch kwam Edwin, nadat hij het huis ook eens goed bekeken had, met de opmerking: maar er hangt wel een heel mooi zonnescherm! Dat had hij goed gezien, en wij nog niet. Dus hebben we dat zonnescherm er wel bij genomen. Kijk, dat zijn de dingen die je verwacht van een betrokken makelaar, dat persoonlijke.”

 

Edwin Linker: “Rob en Lucy waren prettige klanten. Net als ik kritisch en recht door zee. Meneer is van beroep controller geweest, en is zeer geordend en weet wat hij wil, dat merk je in alles. We voelden elkaar goed aan.”

 

Makelaardij Stad en Ommeland zorgde bij de verkoop van het huis aan de Anna Blamanstraat in de Groningse wijk De Held dat alles perfect op Funda kwam. Een optimale presentatie van het huis trekt meer kopers en zorgt er voor dat u een betere prijs voor uw huis krijgt.

 

Rob: “Dat heeft Makelaardij Stad en Ommeland erg goed gedaan. Mooie fotoreportage, mooie presentatie, goed verhaal. De kopers meldden zich al snel, en Edwin heeft de onderhandelingen voor beide huizen gedaan zoals we het graag zagen. Zo kwamen we tot een prima prijs. Ik heb mijn hele leven al de ervaring dat je bij kleinere bedrijven moet zijn, waar de eigenaar zelf de zaken doet. Daarom kozen we ook voor Makelaardij Stad en Ommeland. Bij een groot makelaarskantoor ben je al snel een nummer. Mensen zoals Edwin – met een eigen zaak – lopen net dat stapje harder, het bedrijf is hun kindje, ze hebben echt belang bij jou als klant, en dat merk je in alles.”

 

Binnenkort woont het echtpaar Mathijssen dus in Roden. Een nieuwe ervaring. Vanuit hun ruime woonkamer en keuken zien ze hun prachtige tuin, vol bloemen in paars- en blauwtinten. “Het hele huis is op de tuin georiënteerd, je woont helemaal vrij, en eigenlijk is alles op de benedenverdieping. Dat vinden wij ideaal. Ook de opvallende bouwstijl sprak ons aan en het hele huis is zonnig en licht.”

 

En wordt het té zonnig? Dan gaat gewoon het grote zonnescherm naar beneden. Met dank aan Edwin.


 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring