Mijn favorieten

Krappe huizenmarkt in Groningen: een aankoopmakelaar is nu wel zo slim

De huizenmarkt is krap. Heel krap. Ik houd het dagelijks bij. In de stad staan momenteel slechts 776 huizen te koop. Een hoogtepunt voor verkopers, maar een dieptepunt als je een huis wilt kopen. Als je aan het eind van de dag belt, is dat leuke huis al net voor je neus verkocht. Voorkom teleurstellingen! Wij van Makelaardij Stad en Ommeland staan voor u klaar bij het vinden van uw droomhuis.
 Sommige mensen proberen tegenwoordig nog een huis te kopen zonder makelaar, maar ze vissen keer op keer achter het net. In de crisis stonden huizen vaak jarenlang te koop, maar nu echt niet meer. Als je een huis wilt kopen moet je er snel bij zijn, en dat lukt je niet zonder aankoopmakelaar die de markt voor je in de gaten houdt. Daardoor merken we dat steeds meer mensen ons inschakelen om een huis voor ze te zoeken. Wij weten wat er vrij komt en slaan toe voordat het te laat is. Wel zo slim.

 

De markt kookt droog

Het is in Groningen en Drenthe nog niet zo erg als in de Randstad, waar kopers soms een huis rechtstreeks van internet kopen zonder dat ze het gezien hebben. Maar als we niet oppassen gaan we wel die kant op. Zuidlaren bijvoorbeeld, is een gewoon dorp en associeer je niet met woningtekorten zoals Amsterdam, maar toch ‘kookt Zuidlaren droog’  en schreeuwt de plaatselijke politiek er daarom om nieuwbouw.

 

Stad of Ommeland

De stad Groningen wil tot 2030 zo’n 20.000 huur- en koopwoningen gaan bouwen. Of dat gaat lukken is maar de vraag. En of het genoeg is en je daar op wilt wachten? Wij bieden onze klanten daarom nu al een ruime blik op de woningmarkt vanuit onze ruime ervaring en denken met ze mee. Woon je in de stad en wil je daar blijven? Of wil je ook best eens kijken naar een huis buiten de stad? Veel studenten vormen na de studie een gezin en gaan op zoek naar meer ruimte en rust.

Veel starters komen zelf nog niet meteen op het idee, maar buiten de stad wonen kan je veel geld besparen en veel woongenot opleveren. De prijzen in het Noorden variëren erg. In Pekela kost een huis het minste, gemiddeld € 127.804, in de stad het dubbele. In het Noorden vind je er van alles tussenin.  Wij helpen je bij je keus, denken met je mee over je wensen en mogelijkheden, vanuit onze jarenlange ervaring in de hele provincie.

 

Droomhuis in de Stad

Omgekeerd maken we natuurlijk ook veel mee. Klanten uit de Ommelanden die in de stad willen gaan wonen. Mensen willen dan dicht bij hun werk of voorzieningen wonen. Wil je dat droomhuis in de stad? Dan kun je nu echt niet zonder aankopend makelaar. Wij staan daarom gelukkig altijd voor u klaar. Bel ons en we zullen u graag informeren over de mogelijkheden, zodat u binnenkort die mooie nieuwe stap in uw leven kunt maken.


Makelaardij Stad en Ommeland

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring