Mijn favorieten

‘Makelaar Edwin Linker denkt met je mee’ Renate en Chienus verkochten hun huis in Sauwerd.

“Edwin Linker is heel eerlijk en praat met je op gelijke voet,” vertellen Renate en Chienus Metus. De IG-verzorgende en de beleidsmedewerker van de Rijksuniversiteit Groningen zitten aan de eettafel van hun tijdelijke huis. Ze zijn er tevreden over hoe Makelaardij Stad en Ommeland hen hielp bij het verkopen van hun huis in Sauwerd.

Op stapel staat een nieuw en spannend project: de bouw van hun eigen nieuwbouwwoning in Winsum. Op de plek waar ooit de boerderij Huize Tilburg stond, zal nu hun ideale huis worden gebouwd. De oude vervallen boerderij is inmiddels afgebroken en op de tafel voor Renate en Chienus, ligt een bouwtekening van huis met donkere baksteen muren en een dak met opvallende rode dakpannen.Renate en Chienus Metus

Makelaar Edwin Linker van Makelaardij Stad en Ommeland (MSEO) hielp hen om hun vorige woning te verkopen. Renate: “Een mooi huis, maar voor liefhebbers. Het heeft wat eigenaardigheden, zoals hoogteverschillen in huis. Toen we besloten hadden dat we het wilden verkopen, hebben we eerst contact gehad met een andere makelaar. Tijdens dat kennismakingsgesprek kwamen we er al snel achter dat we met hem geen zaken gingen doen. Hij had geen goed gevoel bij het huis en wij niet met hem.”
Hij is niet van het type ‘ik ben de makelaar en je moet naar mij luisteren.'

Renate en Chienus zochten hun heil bij makelaar Edwin Linker, waar ze wel meteen een klik mee hadden: “Hij is niet van het type ‘ik ben de makelaar en je moet naar mij luisteren.’ Nee, hij dacht op gelijk niveau met ons mee, maar we merkten wel aan alles dat hij er verstand van heeft, en dat respecteer je dan natuurlijk. Op één punt zijn we niet met hem meegegaan. We hadden bij ons in het dorp Sauwerd gezien dat er een huis een jaar lang te koop stond. Daar zou ik slapeloze nachten van hebben, dat wilden we echt voorkomen. Daardoor zijn we met de vraagprijs wat lager gaan zitten dan Edwin voorstelde. Achteraf had hij waarschijnlijk wel gelijk, want ons huis was in no time verkocht, maar we waren in ieder geval erg opgelucht dat het zo snel ging. We hebben nu geen zorgen over de verkoop want we hebben alle energie nodig voor de bouw van ons nieuwe huis. Ondertussen zitten we hier in een tijdelijke woning.”

Een opvallend huis in Sauwerd, langsSauwerd Huis Woning Verkopen met Makelaardij Stad en Ommeland de weg tussen Groningen en Winsum. Renate en Chienus hebben er twaalf jaar met plezier gewoond. Maar dan opeens wil je weg, zo snel mogelijk… Hoe verkoop je het dan?

Renate: “Makelaardij Stad en Ommeland heeft dat prima voor ons geregeld. Ze hebben bijvoorbeeld een prachtige brochure gemaakt over ons huis. De foto’s daarin zijn top. De fotograaf is er denk ik wel een dag mee bezig geweest, maar dat zie je terug in het resultaat. Dat steekt er echt bovenuit en dat zal indruk maken op geïnteresseerden. Ook op Funda zag het er prachtig uit, met ook nog een 3d-filmpje waarin je zo door het huis loopt, van de ene kamer naar de andere. Vervolgens verzorgde Edwin Linker de bezichtigingen voor de kijkers. Hij is heel flexibel in de tijden. Kunnen de eventuele kopers alleen ’s avonds of in het weekend? Geen probleem!”

Chienus: “Toen een koper zeer geïnteresseerd leek, adviseerde Edwin ons wanneer we akkoord moesten gaan. ‘Als je het nu niet doet ben je ze kwijt.’ Nu is de koop gesloten, snel en voor een goede prijs. Wij zijn er erg blij mee.”

De oplevering van het nieuwe huis staat gepland voor december. “Reken op iets uitloop en we houden onze nieuwjaarsborrel in ons nieuwe huis. Feestje!”
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring